Re: 6100 Twins


[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ TAPCO web forum ] [ FAQ ]

Posted by Bob Gudgel (64.40.46.46) on March 04, 2001 at 11:43:54:

In Reply to: 6100 Twins posted by Steve Boudreaux on March 04, 2001 at 10:51:07:

I don't know how much a pair of 6100's should go for myself. I wonder if they ever come up on ebay
or the like. Might be a good place to look. Sounds like the reverb tank works at least. If you drive them too hard, since the transducers on each end are just coils and cores, I can see how they would distort if the drive level is too high, but I wouldn't figure that would give you noise or hiss in addition to that. Might be what's driving the reverb tank, or, the KX-80 might be oscillating. You can drive the pickup end of the 6100 reverb and see if you get signal out of the 6100 and that would tell you if the 6100 pickup circuit is working. And, you can hookup the reverb drive cable in the 6100 to some external monitor or the KX-80 reverb pickup and see if the drive is working.
If you have a scope or something and a signal source (synth or mic or something) you could trace the signal path of course. Otherwise, you could send it in for service. (Jory, maybe?)
Does your channel 5 pass a signal even with the noise on channel 5? Maybe the input stage is bad.
You'll notice that there is a 6100 service manual on this web site. Maybe that can help. This is not too bad of a mixer and when working normal should work just fine for you. You even got the Anvil case, huh? That's a pretty neat setup.

boB


: I just bought a Tapco 6100RB and 6100EA, twinned together by a 6" cable. I may have paid a bit too much for them, but that's life. :

<<>>
Thanks

: Steve




Follow Ups:



Post a Followup

Name:
E-Mail:

Subject:

Comments:

Optional Link URL:
Link Title:
Optional Image URL:


[ Follow Ups ] [ Post Followup ] [ TAPCO web forum ] [ FAQ ]